Синята и зелена зона за паркиране в София стават безплатни от 17

...
Синята и зелена зона за паркиране в София стават безплатни от 17
Коментари Харесай

Платеното паркиране в София се отменя до 29 март

Синята и зелена зона за паркиране в София стават безплатни от 17 до 29 март по разпореждане на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

“За да осигурим условия за по-голяма обществена отдалеченост, като част от ограниченията за преодоляване на разпространяването на ковид, през днешния ден предложих и оперативният щаб на София одобри следните решения: анулирам краткотрайно почасово платено паркиране в синя и зелена зони. Мярката ще важи от 17 до 29 март, като при положение на огромно натоварване и липса на ред, ще създадем спомагателни промени. Екипи на ЦГМ ще наблюдават за натоварването ”, написа във фейсбук столичният кмет.

Картите за пътешестване в градския превоз на хора с увреждания, които изтичат до 29 март, автоматизирано ще бъдат удължени без да е належащо отиване до пункт на ЦГМ.

На всички метростанции е въведена организация за увещание на пасажерите да резервират по-голяма отдалеченост един от различен.

Продължава засилената стерилизация на всички транспортни средства на градския превоз. Екипи на транспортните оператори наблюдават потреблението на всяка линия и се приготвя метаморфоза по отношение на натовареността.

“Моля всички софиянци, да съблюдават рестриктивните мерки и рекомендациите на Националния щаб и министерство на опазването на здравето. Да, измененията се отразяват на живота ни, само че имат за цел да го запазят. Благодаря на всички за напъните! Заедно ще се оправим! ”, моли Фандъкова.

Превантивна мярка разгласи и " Софийска вода " - дружеството прекратява всички планувани и към този момент оповестени на входовете обиколки на проверители на водомери до края на оповестената изключителна обстановка, оповестяват от компанията.  

След анулация на изключителната обстановка, „ Софийска вода “  ще уведоми клиентите си за нови дати за отчитане на водомерите на територията на София. Дружеството припомня, че клиентите могат да отчетат и предадат данните от водомерите си и сами през уеб страницата (директно в раздел " Въпроси " или след регистрация, като по този метод можете да се възползвате от редица онлайн услуги) или на безплатния денонощен телефон 0800 1 21 21.

Всички клиенти, които нямат техническа опция да създадат самоотчет, ще получат планирани сметки на база предходно ползване. При идващ действителен доклад „ Софийска вода “ ще бъде в подготвеност да направи корекции на фактури с записана разлика.

С цел да резервира здравето на чиновниците и клиентите си, „ Софийска вода “ препоръчва  безкасово заплащане посредством интернет,  банкомати и терминали, непосредствено от разплащателна сметка, по банков път с превод на сметка към „ Софийска вода “ или по телефона (e-pay, voice, A1 wallet).

От 16 март  до 16 април сдружението дава и безвъзмездна опция за всички клиенти за смяна на партида онлайн през уеб страницата на компанията. За този интервал клиентите няма да дължат такса за услугата, а в същото време си икономисват и нуждата от физическо посещаване на потребителски център.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР